• Menu
  • Menu

ESKANDAR (ALEXANDERS) GEVANGENIS 🇳🇱 – IRAN REIZEN YAZD

Home » ESKANDAR (ALEXANDERS) GEVANGENIS 🇳🇱 – IRAN REIZEN YAZD

ESKANDAR (ALEXANDERS) GEVANGENIS – IRAN REIZEN YAZD

Deze 15e-eeuwse koepelschool staat in een gedicht van Hafez bekend als de Alexandergevangenis vanwege de verwijzing naar deze zogenaamd verraderlijke plek. Het lijkt twijfelachtig of de diepe fontein in het midden van zijn hof wel door Alexander de Grote is gebouwd en als kerker is gebruikt.

De koepel van de Eskandar-gevangenis is gemaakt van ruwe klei en is versierd met pleisterwerk en gouden en azuurblauwe aquarel. De opmerkelijke architectonische kenmerken van de koepel zijn te zien in andere koepels uit het Mongoolse tijdperk in Iran. Elke zijde van de koepeltoren is bijna 9 meter lang en stijgt bijna 18 meter hoog. Van de inscripties in de koepel is weinig over, maar wat overblijft lijken Kufische geschriften. Het materiaal dat in grote delen van het gebouw wordt gebruikt, is klei, maar dit is de afgelopen decennia met bakstenen gerestaureerd.

Een paar steile trappen leiden het pad naar de kerker, hoewel het tegenwoordig een mooie kamer is, is het theehuis versierd met tafels en rode tapijten. Ziyaiyeh School met ongeveer 8 eeuwen historische achtergrond ligt naast Twelve Imams Shrine in de Fahadan-wijk in Yazd. Dit monument werd in 1252 gesticht door de beroemde geleerde Zia al-Din Hossein Reza en werd in 1321 voltooid door zijn zonen Majd al-Din Hassan en Sharaf al-Din Ali. Dit monument is toegevoegd aan de lijst van nationale monumenten van Iran met registratienummer 770

* Bezoekers van Iran zijn enthousiast over de gastvrijheid en het warme welkom in Iran.

* Reizen naar Iran is erg leuk, alle bezoekers worden daar als gasten verwelkomd.

* In Iran bezoekt men dagelijkse bezienswaardigheden die geregistreerd staan ​​in het Unesco werelderfgoed.

* Isfahan en Shiraz met Persepolis zijn de belangrijkste attracties in Iran.

* Reizen in Iran inspireert alle toeristen.


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *