• Menu
  • Menu
Reizen Naar Iran
Reizen naar Iran

5 redenen waarom je Iran zou moeten bezoeken! 🇳🇱

Home » 5 redenen waarom je Iran zou moeten bezoeken! 🇳🇱

Hoi!
Na 2 weken in Iran doorgebracht te hebben, heb ik 5 redenen genoemd waarom je zeker naar Iran zou moeten gaan.

1) Iraniërs zijn erg gastvrije mensen

Vraag het maar aan iedereen die in Iran is geweest, je krijgt waarschijnlijk hetzelfde antwoord: “Iraniërs zijn overweldigend vriendelijk.”
Helaas zijn er nog steeds veel westerse mensen die de bevolking van Iran met hun regering associëren. Dit is als het beoordelen van een boek op zijn omslag! Natuurlijk is er nog veel vooruitgang te boeken op het gebied van mensenrechten, gendergelijkheid … Maar geloof me, je zult je meer welkom voelen in Iran dan in welk westers land dan ook.
Ik denk dat hun gastvrijheid teruggaat tot een tijd waarin nomadische mensen door het Midden-Oosten en Centraal-Azië zwierven. Het is de laatste jaren ook duidelijk geïntensiveerd doordat zo weinig westerse reizigers naar Iran komen.

2) De culturele rijkdom

Van het oude Perzië tot het moderne Iran, van het Achaemenidische rijk tot het Sasanian-tijdperk, van de Safavid-periode tot de Qajar-dynastie, tot uiteindelijk de Pahlavi-familie en de islamitische revolutie, de Iraanse geschiedenis is verbazingwekkend. De Perzische beschaving is een van de oudste beschavingen op aarde en in het hele land vind je herinneringen aan die geweldige geschiedenis.

19 sites kregen de status Werelderfgoed van de UNESCO: Meidan Emam (Naqsh-e Jahan-plein) in de stad Isfahan, ook bekend als het “Midden-Oosten Florence”, de ruïnes van Persepolis (waar Alexander de Grote de Perzen versloeg in 334 voor Christus ), Golestan Palace …

 3) De fantastische landschappen

Iran is het 18e grootste land ter wereld. Dus of je nu van woestijnen, bergen of dichte regenwouden houdt, ik ben er vrij zeker van dat je de landerijen zult vinden die je zoekt. Ik raad vooral de Maranjab-woestijn aan, die een breed scala aan landschappen (duinen, zoutmeren …) biedt in een niet al te uitgestrekt gebied.

4) Het is goedkoop

Of je nu couchsurfing of het soort 4-sterrenhotel bent, reizen naar Iran zal goedkoper zijn dan in de meeste landen. Hier zijn een paar voorbeelden van wat we hebben uitgegeven (prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, enz.):

  • Vlucht van Amsterdam naar Teheran -> 400 €
  • Vlucht van Shiraz naar Teheran -> 32 €
  • Buskaartje van Yazd naar Isfahan -> 4 €
  • Een nacht in een goedkoop maar zeer goed gelegen hotel in Isfahan (met een appartement voor onszelf) -> 28 € per nacht (kan worden gedeeld door maximaal 4 personen)
  • Maaltijd in een high-end restaurant in Teheran -> 20 €
  • Fast-food maaltijd -> 3 €

5) Het is niet te toeristisch (nog niet tenminste …)

Het goede aan al het vooroordeel tegen Iran is dat er minder mensen naartoe gaan. Het zou eigenlijk een eenzame plek kunnen zijn, zo niet voor de warmte van de Iraniërs en hun uitnodigende aard.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *